حلقه هاي توليد جوجه گوشتي
1) مزارع لاين:
خالص ترين نوع طيور را بعنوان لاين مي شناسند از نظر ژنتيكي پرورش لايني كه از نظر توليد گوشت و تخم مرغ مطلوب باشد غير ممكن است. از آنجا كه تمام صفات اقتصادي در يك مرغ وجود ندارد در توليد سويه هاي تجاري از نژادهاي مختلف كه داراي صفات بخصوص هستند استفاده مي كنند.
بيشترين انتخاب در لاين انجام مي گيرد. در لاينهاي گوشتي تاكيد انتخاب بر صفت توليد گوشت است. لاين مادري مخصوص توليد تخم مرغ و جوجه در آوري بالا است و لاين پدري مخصوص توليد گوشت است لاين پدري بزرگ جثه بوده و ضريب تبديل غذايي خوبي دارد.
مهمترين نوع تلاقي لاين ها در صفت طيور تلاقي چهار وجهي است.
2) مزارع اجداد:
در مزارع اجداد تلاقي بين لاين ها صورت مي گيرد و از هر لاين فقط يك جنس را استفاده مي گردد. و در رده اجداد خط پدري و خط مادري وجود دارد. در پايان جوجه كشي از تخم مرغ هاي اجداد از هر خط فقط يك جنس انتخاب مي شود و در مزارع پرورش مرغ مادر تحويل داده مي شود
3) مزارع مرغ مادر:
در مزارع مادر خروس ها و مرغها پرورش داده مي شوند. و جوجه هاي حاصل از تخمهاي اين گروه به جوجه هاي گوشتي تبديل مي شوند.
4) مزارع مرغ گوشتي:
آخرين سطح توليد را در بر مي گيرد و از گوشت آنها استفاده مي گردد.
:: موضوعات مرتبط:
طیور