ویتامین ها (Vitamins)
نام ویتامین از دو کلمه Vita به معنی زندگی و Amine به معنی دارای ازت گرفته شده است اما مطالعات نشان داده است که در ترکیب شیمیایی بشیاری از ویتامین ها،آمین بکار نرفته است لذا حرف e از آخر کلمه Vitamine حذف شد تا تصور نشود که همه ویتامین ها حاوی آمین هستند.
ویتامین یک ماده آلی است که دارای مشخصات زیر میباشد :
1) جزئی از یک ماده خوراکی طبیعی است که متفاوت از کربوهیدرات، چربی، پروتئین، مواد معدنی و آب است.
2) در اغلب مواد خوراکی به مقدار بسیار کم یافت میشود.
3) برای سوخت و ساز طبیعی بدن ضروری است و لذا برای حفظ سلامت حیوان و فعالیت های فیزیولوژیکی آن الزامی است.
4) اگر از جیره غذایی حذف شود و یا به طور مناسب مصرف یا جذب نشود سبب بروز عوارض و بیماری های بخصوص میشود.
5) حیوان قادر به ساخت آن حداقل به مقداری که تکافوی احتیاجات فیزیولوژیکی آن را نماید نیست و لذا بایستی از طریق جیره غذایی تامین شود.
نکته : ویتامین هایی نظیر ویتامین D و C، کولین و نیاسین از این تعریف مستثنی هستند.
ویتامین C میتواند از قندها ساخته شود ولی آنزیم فوق ضروری است.کولین از متیونین ساخته میشود و نیاسین از تریپتوفان در بدن ساخته میشود.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه