هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین 

 

 
 
قابلیت هضم
 

عوامل موثر بر قابلیت هضم

1)  ترکیب غذا : قابلیت هضم غذا ارتباط تنگاتنگی و نزدیکی با ترکیب شیمیایی آن دارد از آنجا که ترکیب شیمیایی علوفه سبز و علوفه سیلو شده از ثبات کمتری برخوردارند نوسانات زیادی در قابلیت هضم آنها دیده می‌شود معمولا هر چقدر رطوبت علوفه بیشتر باشد قابلیت هضم آن کمتر می‌شود مقدار و ترکیب شیمیایی فیبر خام یا NDF بیشترین تاثیر را بر قابلیت هضم دارد معمولا علوفه ای که در نواحی گرم کشت شده نسبت به علوفه ای که در نواحی معتدل کشت شده لیگنین بیشتری دارد (بخاطر مقاوم سازی گیاه).

2)  ترکیب جیره غذایی مخلوط : قابلیت هضم غذا به ترکیب غذا و ترکیب غذاهای دیگری که در جیره مخلوط وجود دارد، بستگی دارد و معمولا از اصطلاح همراهی می‌توان نام برد اثر همراهی یعنی این که یک غذا در قابلیت هضم غذای دیگری که همراه آن در جیره غذایی وجود دارد تاثیر بگذارد و هر گونه انحراف از میانگین دو اثر را اثر همراهی می‌گویند.مثلا قابلیت هضم علوفه ای 60درصد و قابلیت هضم یک کنسانتره 40درصد باشد مخلوط 50، 50 این علوفه و کنسانتره باید قابلیت هضمی معادل 50درصد داشته باشد ولی معمولا قابلیت هضم مخلوط 50، 50 این ها کگمتر از 50درصد است مثلا حدود 40درصد باشد در این حالت 10% = 40- 50 که به آن اثر همراهی می‌گویند. اثرات همراهی معمولا منفی هستند چون کنسانتره PH  را پایین می‌اورد و قابلیت هضم علوفه نیز کاهش می‌یابد.

3)  عمل آوری : در مورد مواد دانه ای سائیدن و به شکل آردی در آوردن باعث افزایش قابلیت هضم در نشخوارکنندگان بویژه در گاو می‌شود و بر عکس در مورد مواد علوفه ای اسیاب کردن آنها و پلت نمودن باعث کاهش قابلیت هضم می‌شود (به دلیل سایت هضم یا محل هضم ) چون سرعت عبور از شکمبه زیاد می‌شود و محل اصلی تخمیر مواد علوفه ای شکمبه می‌باشد و به همین دلیل قابلیت هضم کاهش می‌یابد و مواد غذایی وارد روده می‌شود که در روده گاو فعالیت تخمیری زیادی نداریم.

4)  سطح تغذیه : به طور کلی با افزایش سطح تغذیه سرعت عبور افزایش یافته و لذا غذا به مدت کمتری تحت تاثیر آنزیم ها قرار می‌گیرد و قابلیت هضم آنها کاهش می‌یابد و معمولا در سیستم های تغذیه ای NRC و ARC تصحیحاتی بر اساس سطح مصرف انجام می‌گیرد.

بخشی از مواد غذایی به شکل گازهایی مثل متان و Co2 تخمیر شده و جذب نمی شود و از طریق آروغ خارج می‌شود که سهم آن در نشخوار کنندگان قابل توجه است



:: موضوعات مرتبط: طیور، تغذیه
 
  نوشته شده توسط علی توحیدی در چهارشنبه بیست و ششم خرداد ۱۳۹۵

 




 
 
مطالب پیشین
 
 

 

Powered By blogfa.com Copyright © 2009 by tohidiali
Published By DevMe

 
 

.:: Menu ::.

صفحه ی نخست
پست الکترونیک
پروفایل مدیر وبلاگ
آرشیو مطالب
عناوین مطالب وبلاگ
لينك rss
طراح قالب

 

.:: About ::.

مهندس علی توحیدی - مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای دانشکده کشاورزی سمنگان - هنرآموز هنرستان کشاورزی امام رضا(ع) اسفراین

.:: Categories ::.

بهداشت دام وطیور
جزوات دانشگاهی و تحقیق
مسابقات علمی و عملی
طیور
تغذیه
تشریح و فیزیولوزی
مقالات
ساختمان و تاسیسات
پرورش دام (گاو، گوسفند وبز)
زنبور عسل
پرورش شتر

.:: Links ::.

مارکت دِومی
دانلود کتاب های علوم دامی

.:: LinkDump ::.

بانک سوال هنرستان کشاورزی رشته امور دام
لیست تمام پیوند ها

.:: Others ::.



.:: Archive ::.

هفته سوم فروردین ۱۳۹۹
هفته سوم اسفند ۱۳۹۸
هفته سوم شهریور ۱۳۹۸
هفته اوّل شهریور ۱۳۹۸
هفته چهارم اردیبهشت ۱۳۹۸
هفته چهارم اسفند ۱۳۹۷
هفته چهارم آذر ۱۳۹۷
هفته چهارم آذر ۱۳۹۶
هفته دوم آذر ۱۳۹۶
هفته اوّل آذر ۱۳۹۶
هفته چهارم فروردین ۱۳۹۶
هفته سوم بهمن ۱۳۹۵
ادامه ی آرشیو ماهانه