غذادارو(Nutraceutical) چیست ؟
عبارت غذادارو (Nutraceutical) اولین بار توسط دکتر استفان د فلیک (Stephen DeFelice) در سال 1989 به عنوان، محصولاتی که از غذا جداسازی یا خالص سازی شده و به صورت دارو عرضه میشوند و فواید فیزیولوژیکی دارند، مطرح شد. واژه ی غذا دارو(Nutraceutical) از ترکیب دو واژه ی Nutrition به معنی تغذیه و Pharmaceutical به معنی دارویی ایجاد شده است. غذاداروها ها فراورده های غذایی هستند که مانند دارو فواید سلامتی بخش از جمله پیشگیری و درمان بیماری ها را دارند.
انواع مختلف از غذاداروها که در تغذیه دام وطیور و خوک استفاده می شوندعبارتند از:
1) آنتی اکسیدانت ها (Antioxidants)
2) ضد میکروب ها (Antimicrobials)
3) افزودنی های گیاهی (Herbal additives)
4) آنزیم ها (Enzymes)
5) مواد نیروزا (Ergogenic Agents)
6) اولیگوساکاریدها (Oligosaccharides)
7) عناصر آلی(Organic Minerals)
8) اسیدهای چرب اومگا 3 (Omega-3 Fatty Acids)
9) اسیدهای آلی (Organic acids)
10) پروبیوتیک ها (Probiotics)
11) مخمرها و عصاره های مخمری (Yeast and Yeastextracts)
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه