عوامل ضد تغذیه ای موجود در برخی از ترکیبات غذایی رایج
ماده غذایی
|
عوامل ضد تغذیه ای
|
جو
|
بتا گلوکان ها – آرابینوزایلان ها – فیتات
|
گندم
|
آرابینوزایلان ها – بتا گلوکان ها – گلوتلین ها
|
چاودار
|
آرابینوزایلان ها – بتا گلوکان ها – تانن ها – الکیل رزوسینول ها – مهار کننده های پروتئاز - فیتات
|
تریتیکاله
|
آرابینوزایلان ها – بتا گلوکان ها – مهار کننده های پروتئاز
|
سورگوم
|
تانن ها – فیتات
|
سویا
|
مهار کننده های پروتئاز – مواد گواتر زا- لسیتین ها – ساپونین ها – گلینسین ها – کان گلینیسین – الیگوسارکاریدها – پکتین ها – پروتئین های آنتی ژنی – فیتات
|
شلغم روغنی
|
تانن ها – اسید اروسیک- اسیدهای فنلیک- گلوکوزینولات ها – پکتین ها – الیگوسارکاریدها – فیتات
|
دانه آفتابگردان
|
فیبر موجود در ماده غذایی – تانن ها – فیتات
|
باقلای مصری
|
آلکالوئیدها – پکتین ها – فیتات
|
نخود
|
لسیتین ها – تاننها – پکتین ها –الیگوسارکاریدها – فیتات
|
لوبیا
|
مهار کننده های پروتئاز – لیسیتن ها – تانن ها - ویسین ها – کان ویسین ها – پکتین ها – الیگوسارکاریدها – فیتات
|
منبع : کاربرد آنزیم در تغذیه طیور تالیف دکتر نادر افشار مازندران و ابوالفضل رجب – انتشارات نوربخش.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه