لیگنین
لیگنین نام کلی است برای گروهی از ترکیبات در ارتباط نزدیک با هم که مقاومت شیمیایی و بیولوژیکی(chemical and biological resistance) به دیواره سلولی میدهند و گیاه را در برابر فشار های مکانیکی محافظت میکند. لیگنین کربوهیدرات نیست و در واقع پلیمری از واحدهای فنیل پروپانوئید(phenylpropanoid) میباشد 3مشتق فنیل پروپانوئیدی در تشکیل این پلیمر شرکت دارد.

1) کوماریل الکل ( Coumaryl alcohol) که در آن گروه های و هیدرروژن هستند.
2) کونیفریل الکل(Coniferyl alcohol ) که در آن گروههای = وH = میباشد.
3) سایناپیل الکل (Sinapyl alcohol ) یا الکل صنعتی که در آن گروه های و به صورت هستند.
لیگنین بخاطر مقاومت زیادی که در برابر تجزیه شیمیایی دارد از نظر تغذیه دام حائز اهمیت است. علاوه بر این لیگنین با احاطه کردن سایر فیبرهای گیاهی مانع از رسیدن آنزیم های گوارشی به آنها شده و لذا هضم سایر فیبرها هم کاهش مییابد. غنی سازی کاه با سود باعث شکستن اتصالات لگنین با دیگر فیبر ها شده و لذا افزایش قابلیت هضم سلولز و فیبرهای دیگر میشود.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه