روش های مختلف اندازه گیری رنگ زرده تخم مرغ
روش های مختلفی برای اندازه گیری رنگ زرده تخم مرغ وجود دارد. در اکثر روش ها تعیین درجه زردی بر اساس مقایسه چشمی صورت می گیرد. از بین این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) اولین و ساده ترین روش طبقه بندی رنگ زرده، مقایسه چشمی رنگ ها و مطابقت دادن رنگ زرده با نمونه های استاندارد است. شابلون های رنگی رش(Rhosh) که از شماره 1 تا 15 رنگ بندی شده اند ( رنگ زرده با واحد 7تا 8 رش به عنوان درجه یک شناخته می شود) اکثر مصرف کنندگان درجه 11 تا 14 را ترجیح می دهند.
2) روش فتومتری یا استاندارد انجمن طیور و تخم مرغ (NEPA) یا نپا : استفاده از دی کرومات پتاسیم که 1 تا 10 تقسیم بندی شده و شماره رنگ روشن و شماره 10 رنگ تیره است و درجات 2 و3 مناسب است. برای شیرینی پزی رنگ 5 مناسب است.
3) روش AOAC : که رنگ زرده را بر اساس مقدار بتاکاروتن به ازاء هر گرم زرده تولید می کند. امروزه دقیق ترین روش اندازه گیری رنگ زرده تخم مرغ است.
4) روش(High Performance Liquid Chromatography) HPLC : که مزیت اثر در تعیین مقدار ترکیبات گزانتوفیل است..
:: موضوعات مرتبط:
طیور