مقایسه سیلاژ با علوفه تازه:
در طی تهیه سیلاژ مقداری ضایعات ماده خشک وجود خواهد داشت که عبارتند از :
1) ضایعات در مزرعه
2) ضایعات در اثر تخمیر
3) ضایعات ناشی از پس آب
4) ضایعات در اثر تنفس
ضایعات در مزرعه :
چنانچه دوره پژمردهسازی کمتر از 24 ساعت باشد ضایعات ماده خشک بسیار کم است. 1 تا 2 درصد ولی در صورتیکه این زمان به بالاتر از 24 ساعت افزایش پیدا کند ضایعات ماده خشک افزایش یافته و ممکن است به 10 تا 15 درصد برسد.
ضایعات در اثر تخمیر:
در اثر تخمیر فعالیت اسیدهای لاکتیک بخش قابل ملاحظهای از کربوهیدراتها و پروتئینهای محلول گیاه تخمیر شده و به شکل اسیدهای آلی در میآیند با این وجود ضایعات ماده خشک در اثر تخمیر کمتر از 5 درصد است.
ضایعات ناشی از پس آب:
میزان پس آب به میزان رطوبت علوفه در هنگام سیلوسازی بستگی دارد اگر میزان ماده خشک علوفه در هنگام سیلوسازی 30 تا 35 درصد باشد حداقل پس آب تولید خواهد شد. پس آب حاوی قندهای محلول، ترکیبات نیتروژن دار محلول، اسیدهای تخمیر و مواد معدنی است. پس آب سرشار از مواد مغذی آلی میباشد که ورود آن به محیط زیست باعث ایجاد آلودگی بسیار زیادی خواهد بود. شاخص اکسیژن خواهی بیولوژیکی( BOD) در پس آب سیلو بسیار بالاست.( بعد از کود گاو دومین آلوده کننده محیط زیست پس آب سیلو میباشد ).
ضایعات در اثر تنفس:
در سیلوهایی که سریع پر شده و درب آنها بسته میشود اکسیژن به دام میافتد در چنین شرایطی تنها یک درصد از ضایعات ماده خشک را خواهیم داشت.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه