هنرستان کشاورزی امام رضا (ع) اسفراین 

 

 
 
آشنایی و نحوه کار با علف خردکن ها
 

آشنایی و نحوه کار با علف خردکن ها

خردکن ها

این دستگاه­ها مواد خوراکی ویژه دام­ها مثل علوفه و چغندر، کاه را خرد کرده و با هم مخلوط می­کنند. خردکن­ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از :

1)     علوفه خردکن

2)     ریشه خردکن

3)     کاه خردکن

علف خردکن

از این دستگاه برای خردکردن علوفه تازه و خشک شده استفاده می­شود که دو نوع علف خردکن وجود دارد:

1)     علف خردکن دستی

2)     علف خردکن برقی

علف خردکن دستی دارای دو فک ثابت و متحرک است به طوری که فک متحرک تیغه­ای دارد که با فشار دادن بر علوفه­ای که روی فک ثابت قرار گرفته است علوفه خرد می­شود. علف خردکن برقی نیز پره­هایی تیغه­ای دارد که  علوفه را در اندازه دلخواه قطعه قطعه می­کند. برخی از علف خردکن­های برقی دارای محفظه­ای برای مخلوط کردن علوفه نیز دارند.

ریشه خردکن

از این دستگاه برای خردکردن یا قطعه قطعه کردن چغندرقند علوفه­ای استفاده می­شود. 4 نوع دستگاه ریشه خردکن وجود دارد که عبارتند از :

1)     خردکن ریشه با داس که ریشه ها را به تکه­های نسبتا بزرگی تقسیم و خرد می­کند.

2)     خردکن ریشه با محفظه مخروطی که اغلب دستی هستند.

3)     خردکن ریشه با محفظه استوانه­ای

4)     خردکن ریشه با صفحات عمودی یا افقی

برای جلوگیری از خراب شدن تیغه­های دستگاه توسط اجسام سخت مانند سنگ، سیم و غیره معمولا مجهز به یک سیستم جدا کننده هستند. این سیستم شامل یک صفحه است که در مقابل اجسام سخت به خودی خود بلند می­شود و در برخی از دستگاه­ها یک محدود کننده زوج روی فلکه فرمان قرار گرفته است که در صورت برخورد با اجسام سخت با تیغه­ها دستگاه را  از حرکت باز می­دارد.

کاه خردکن

از این دستگاه برای خردکردن کاه استفاده می­شود.

 

دستگاه حبه­کن علوفه

 این دستگاه از علوفه درو شده و خشک مکعب­هایی به اندازه 5/2 سانتی­متر مکعب می­سازد. البته این روش نسبتا جدید است. در این دستگاه علوفه خشک و یا درو شده با فشار از سوراخ­های الک پلت سازی عبور داده می­شوند و پلت­هایی به شکل مکعب تولید می­گردد. بهترین پلت از یونجه خشک تولید می­شود. گاهی نیز خوراک کامل را نیز به صورت مکعب در می­آورند. از مزایای مکعبی کردن خوراک می­توان به بهبود كيفيت علوفه كم ارزش و جابجايي راحت­تر اشاره نمود.

 

 

 


:: موضوعات مرتبط: ساختمان و تاسیسات
 
  نوشته شده توسط علی توحیدی در جمعه نوزدهم شهریور ۱۳۹۵

 




 
 
مطالب پیشین
 
 

 

Powered By blogfa.com Copyright © 2009 by tohidiali
Published By DevMe

 
 

.:: Menu ::.

صفحه ی نخست
پست الکترونیک
پروفایل مدیر وبلاگ
آرشیو مطالب
عناوین مطالب وبلاگ
لينك rss
طراح قالب

 

.:: About ::.

مهندس علی توحیدی - مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای دانشکده کشاورزی سمنگان - هنرآموز هنرستان کشاورزی امام رضا(ع) اسفراین

.:: Categories ::.

بهداشت دام وطیور
جزوات دانشگاهی و تحقیق
مسابقات علمی و عملی
طیور
تغذیه
تشریح و فیزیولوزی
مقالات
ساختمان و تاسیسات
پرورش دام (گاو، گوسفند وبز)
زنبور عسل
پرورش شتر

.:: Links ::.

مارکت دِومی
دانلود کتاب های علوم دامی

.:: LinkDump ::.

بانک سوال هنرستان کشاورزی رشته امور دام
لیست تمام پیوند ها

.:: Others ::.



.:: Archive ::.

هفته سوم فروردین ۱۳۹۹
هفته سوم اسفند ۱۳۹۸
هفته سوم شهریور ۱۳۹۸
هفته اوّل شهریور ۱۳۹۸
هفته چهارم اردیبهشت ۱۳۹۸
هفته چهارم اسفند ۱۳۹۷
هفته چهارم آذر ۱۳۹۷
هفته چهارم آذر ۱۳۹۶
هفته دوم آذر ۱۳۹۶
هفته اوّل آذر ۱۳۹۶
هفته چهارم فروردین ۱۳۹۶
هفته سوم بهمن ۱۳۹۵
ادامه ی آرشیو ماهانه