تقسیم بندی غذا یا خوراک
غذا یا خوراک ها را بر اساس عوامل مختلفی تقسیم بندی می کنند که این عوامل عبارتند از :
1) بر اساس منشاء غذا یا خوراک
2) بر اساس ساده یا مرکب بودن خوراک
3) براساس ترکیب شیمیایی
4) بر اساس عمل در بدن
5) بر اساس میزان آب و سلولز
تقسیم بندی غذا از نظر منشاء خوراک
1) منشاء حیوانی
2) منشاء گیاهی ( نهان دانگاه مثل : قارچ ها و جلبک ها – باز دانگان مثل غلات و حبوبات)
3) منشاء معدنی
تقسیم بندی غذا بر اساس ترکیب شیمیایی
1) مخلوط
2) گلوسیدی
3) ازت دار
4) غذاهای چرب
5) غذاهای سلولزی
6) غذاهای معدنی
انواع غذا بر اساس عمل در بدن
1) غذاهای انرژی زا
2) غذاهای سازنده مثل :مواد ازته، املاح معدنی
3) کاتالیزور ها مثل : عناصر کمیاب معدنی – عناصر کمیای آلی (ویتامین ها)
انواع غذا بر اساس میزان آب و سلولز
1) غذاهای کم حجم (کنسانتره)
2) غذاهای پر حجم
3) غذاهای آبدار
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه